Mit okozhat a koronavírus a szervezetünkben?

Térdkárosodás

DIY - VASO GRANDE, DE CIMENTO E ISOPOR, COM RODINHAS

Lehetőség nyílhat a dohányzás előidézte tüdőkárosodás visszafordítására Lehetőség nyílhat a dohányzás előidézte tüdőkárosodás visszafordítására A néhány hónapon térdkárosodás dohányfüstnek kitett egerek tanulmányozása révén német kutatók új betekintést nyertek abba, hogyan fejlődik ki a krónikus obstruktív pulmonális betegség rövidítése: COPD és egyik leggyakoribb formája, az emfizéma légdaganat, tüdőtágulás. Az elmúlt 20 év során tulajdonképpen semmilyen új koncepció nem született a terápiával kapcsolatosan.

Norbert Weissman, a németországi Giesseni Egyetem Tüdőközpontjának a vezetője. Azt is hozzátette, hogy ez térdkárosodás a tudósok érdeklődésének a hiánya miatt alakult így.

térdkárosodás

térdkárosodás Tényszerűen a COPD, ezen belül a krónikus bronchitis és az emfizéma várhatóan ra a harmadik legnagyobb elhalálozási okká válik világszerte. A légúti gyulladás és a csökkent respirációs funkció mellett a COPD-ot gyakran kíséri pulmonális hipertenzió, amely alapvetően a tüdőt jellemző magas vérnyomás.

térdkárosodás

Az, hogy vajon ez a kórállapot az oka vagy a következménye-e a COPD betegségnek, nem volt ismert. A kutatók vizsgálatuk során COPD-os egérmodelleket tanulmányoztak.

A térd synovitis okai és tünetei egészség Betöltés A szinovium gyulladása elégAz ortopédiai gyakorlatban gyakran előforduló gyakori betegség. És a legtöbb esetben a gyulladásos folyamatot megfigyelik a térdben.

Weissman és munkatársai bizonyítékkal szolgáltak arra nézve, hogy a pulmonális vérerekben bekövetkező elváltozások és a magas vérnyomás kifejlődése megelőzik az emfizéma kialakulását.

Továbbá, megtalálták egy enzim — amely nitrogén-monoxid-szintáz rövidítése: iNOS néven ismert - indukálható formájának azon hatásait, amelyek térdkárosodás a nitrogén-monoxid képződést.

Egy művelet néha hasznos A térdkárosodás sok embert érint életük során legalább egyszer.

Amikor a nitrogén-monoxid-szint azonban túl magas lesz, a molekula olyan kémiai reakción mehet át, melynek során agresszív peroxinitrit képződik. Azok az egerek, amelyekből térdkárosodás a nitrogén-monoxid-szintáz enzim, védve voltak mind az emfizéma, mind a pulmonális hipertenzió kialakulásával szemben.

térdkárosodás

Fontos tudni, hogy a meglévő farmakológiai ágensek képesek blokkolni az iNOS aktivitást és az ezen ágensek egyikével kezelt egerek így védelmet élveztek a COPD-szerű tüdő-vaszkulatúra elváltozásokkal szemben. Az egerek inhibitorral való kezelése magát a betegség lefolyását is térdkárosodás fordította vissza. Weissman, hozzátéve, hogy még térdkárosodás kutatómunkát igényel az érintett jelátviteli utak feltárása.

Feladatok kilátás A térd-fájdalom és sérülések széles körben elterjedtek, különösen a nagyon aktív embereknél és a sportolóknál. A túlzott térd a térd sérülésének típusa, amelyet a térde túlságosan hátrafelé hajlít.

Az iNOS inhibitort, amelyet ebben a vizsgálatban használtak a kutatók, már klinikai tesztelésnek is alávetették és látszólag nincsenek komoly térdkárosodás. Weissman és kutatói teamje azt térdkárosodás, hogy folytatják a gyógyszer térdkárosodás terápia formájában térdkárosodás alkalmazását, remélve, hogy térdkárosodás ott érik el a terápiás koncentrációt, ahol az szükséges.

Térdkárosodás tüdő, tüdőtágulás, légdaganat, emfizéma, COPD, dohányzás, károsodás.

térdkárosodás